Rijbewijskeuring

Indien u de leeftijd van 75 jaar bereikt en een auto bestuurt, dan kunt u van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, ook wel het CBR, een uitnodiging verwachten om uw rijbewijs te verlengen. In deze blog leggen wij u uit welke stappen u moet ondernemen en hoe wij als Huisarts Javea u hierbij van dienst kunnen zijn. Allereerst vult u een Gezondheidsverklaring in t.a.v. uw ziektegeschiedenis en/of aandoeningen. Bent u geopereerd aan een rug hernia, of heeft u bijvoorbeeld suikerziekte dan is dit verplicht om te vermelden op uw Gezondheidsverklaring. Naar aanleiding van deze Gezondheidsverklaring zal het CBR u bericht sturen dat u zich moet laten testen door een arts; de zogenaamde rijbewijskeuring.

De huisartsen van Clinica La Lluca zijn BIG geregistreerd en hebben toegangscodes om via een online pagina uw medische keuring te verrichten en uw gegevens aan te leveren bij het CBR.

In plaats van halsoverkop een ticket te boeken naar Nederland om u zich daar te laten keuren, kunt u ook bij Huisarts Javea terecht. Onze huisartsen zijn BIG geregistreerd en hebben toegangscodes om via een online pagina uw medische keuring te verrichten en uw gegevens aan te leveren bij het CBR. Wel zo makkelijk en dichtbij huis.

Tijdens de keuring zal o.a. uw bloeddruk gemeten worden, een onderzoek naar uw ogen wordt verricht en uw urine zal worden nagekeken naast uw suikerwaarde middels een vingerprik.

Nadat de keuring heeft plaatsgevonden worden al uw gegevens digitaal naar het CBR verzonden. Het CBR zal dan op haar beurt een uitspraak doen over de verlenging van uw rijbewijs. Uw keurend arts heeft geen invloed op de uitslag en de beslissing van het CBR om wel of niet over te gaan tot verlenging. Indien het CBR aanvullende informatie wenst van bijvoorbeeld een cardioloog, oogarts of neuroloog, dan valt dit buiten de standaard keuring door Huisarts Javea. Uiteraard helpen wij u wel graag verder met het vinden van de juiste  specialist aan de Costa Blanca.

Neemt u gerust eens contact op met Huisarts Javea voor meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van de rijbewijskeuring voor u.

Wij zijn graag tot uw dienst!