Laboratorium onderzoek

In Clinica La Lluca kunt u bloed laten prikken en kunt u ook andere materialen bestemd voor laboratoriumonderzoek afgeven. Wij werken samen met het streeklaboratorium in Javea.

Samen met uw huisarts kunt u bespreken wat onderzocht moet worden en wanneer het onderzoek plaatsvindt, soms kan dit al dezelfde dag. Voor het afgeven van ontlasting of urine hoeft u geen afspraak te maken. U kunt langskomen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9:30 en 11:30 uur. Hierna kunnen wij u niet meer tot dienst zijn aangezien de koerier van het streeklaboratorium dan al langs is geweest.

U kunt bij de receptie steriele potjes halen voor ontlasting en urineonderzoek. Wij stellen het op prijs als u deze hygiënisch verpakt.

Voor sommige onderzoeken is het belangrijk dat u nuchter bent. Dit houdt in dat u vanaf 8 uur voor de bloedafname niet meer mag eten en drinken. Wel mag u uw medicijnen innemen met water, behalve als uw huisarts hier een aparte instructie voor heeft gegeven.

De meeste bloed en urineonderzoeken worden dezelfde dag verricht en wij krijgen dan binnen 2 dagen uitslagen binnen. Voor sommige onderzoeken, zoals microbiologisch onderzoek van ontlasting en onderzoek naar seksueel overdraagbare aandoeningen, kan dit langer duren. Wat u kunt verwachten zal uw huisarts met u bespreken.

Zodra de uitslagen bekend zijn zien wij u het liefst op het spreekuur om met u de resultaten te bespreken. Tenzij het om een eenvoudig onderzoek gaat, dan kan dit in samenspraak met uw huisarts ook telefonisch worden  besproken. Uw huisarts besteedt hier tijd en aandacht aan en zal u hiervoor een telefonisch consult rekenen.

Maak een afspraak

U kunt zowel online als telefonisch een afspraak maken. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 14.00 uur. In de middag leggen wij huisbezoeken af. 

Diensten