Zorg in het Buitenland

In Nederland en België bent u vaak goed op de hoogte van wat er wel en niet vergoed wordt door uw verzekering in de specialistische zorg. Van een consult, huisbezoek of recept bij uw huisarts zult u nooit een factuur onder uw neus geschoven krijgen. Dit komt omdat alle verrichtingen binnen de huisartsenzorg direct vergoed worden door uw zorgverzekering. Ook krijgt uw Nederlandse huisarts een bepaald tarief per ingeschreven patiënt, wat samen met de inkomsten van zijn verrichtingen zorgt voor diens inkomen.

De situatie binnen de huisartsenzorg in Spanje is geheel anders. Wij als Huisarts Javea, aan de Costa Blanca, ontvangen geen inschrijftarief en krijgen alleen inkomsten door onze verrichtingen, zoals consulten en huisbezoeken. Hierdoor liggen onze tarieven misschien hoger dan u verwacht had, of gewend was in uw land van herkomst. Graag nemen wij u in deze blog mee met een stuk uitleg en advies om ervoor te zorgen dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Huisartsenzorg in Spanje is geheel anders dan in Nederland en België. In deze blog nemen we u graag mee met een stuk uitleg en advies om ervoor te zorgen dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Als u vaker en soms langer aan de Costa Blanca verblijft is het voor u extra belangrijk om de juiste zorgverzekeraar en polis te kiezen die aansluit bij uw buitenland wensen. Naast een kritische blik op het basis- en aanvullende pakket en natuurlijk de premie is het ook van belang om te kijken naar hoe uw zorgverzekeraar omgaat met zorgkosten die u in het buitenland maakt. Overigens geldt dit ook voor uw (doorlopende) reisverzekering. Lees uw polis aandachtig en overleg met uw reis- en ziektekostenverzekering alvorens u vertrekt. Zo kunt u echt genieten van uw welverdiende tijd aan de Costa Blanca, en voorkomt u nare verrassingen indien u zorg nodig heeft.

Huisarts Javea heeft geen directe samenwerkingen met zorgverzekeraars in Nederland of België. U betaalt bij ons voor uw consult, huisbezoek en bloedonderzoek. U ontvangt van ons een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw polis (natura of restitutie) zal uw zorgverzekeraar overgaan tot gedeeltelijk of gehele vergoeding van uw kosten. 

Laat u ook goed informeren over welke specialistische zorg wel en niet vergoed wordt en met welke privékliniek in de regio uw zorgverzekeraar een contract heeft.

Persoonlijke zorg in het buitenland